Kelebihan Tanam Tanpa Tanah

Kelebihan Tanam Tanpa Tanah

KELEBIHAN TANAM TANPA TANAH

Kebanyakan orang ingat, nak menanam KENA ADA TANAH.
Kalau rumah flat,kawasan rumah yang tak ada ruang, macamana nak menanam?

Minat nak menanam tu membuak-buak tapi bila tengok ruang yang sempit, terus cancel nak tanam sayur sndiri kat rumah. Sedih betul.

Bila nampak masalah macam ni, kita pun nampak la jalan penyelesaian nya. Orang kata, boleh tanam guna sistem hydroponik. Tepat sekali, sebab sistem hidroponik ni tak guna tanah. Mediumnya hanyalah air sahaja.

TAPI, kita upgrade lagi sistem hidroponik sedia ada dengan sistem Nutrient Film Technique (NFT). Sistem NFT ni lebih besar, semestinya boleh memuatkan lebih banyak pokok, dan rekaan yang lebih menarik sebab bertingkat-tingkat. Oghang Nogoghi koba, bertingkek-tingkek ni jang oi.

APA KELEBIHAN MENANAM TANPA MENGGUNAKAN TANAH?

1- Tak perlu nak menyiram lagi. Sebab, dah media nya memang menggunakan air, jadi tak perlu nak siram-siram lagi. Menyiram ni yang orang malas kan.Oppsss

2- Hasil tanaman menggunakan sistem ni, semua nya boleh makan termasuk akar sebab bebas dari kotoran (tak guna tanah kan).

3- Ruang yang diperlukan pun tak besar sebab tak perlukan polibeg, tanah atau batas.Di balkoni rumah pun boleh tanam. Setiap hari boleh petik sayuran segar yang ditanam sendiri.

MINAT TAK NAK TANAM MACAM NI KAT RUMAH?

Kita pun ada jual sistem ni. Complete set tau. Apa yang ada?
*SET NFT 110 pokok
*Pam Astro 3000
*Rak
*Cawan hidroponik
*Tangki air 100L
*Benih sayuran

HARGA? RM550 sahaja

BERBALOI-BALOI KAN?
Apa tunggu lagi, PM kami laju-laju untuk tempah Set NFT ni sekarang.

Hubungi kami di:
Whatsapp : http://hi.jomwasap.my/FORMENIAGA
Call : 017-8838445 & 016-8998174
FB: Zul Formeniaga I Fiza

#formeniaga #formeniagakajang


About Us

  • Formeniaga

    FORMENIAGA has been operating since 2009. Our core operations consist of Agri4me, Pets4me and Print4me. Our frontline people are supported by a highly committed individual to deliver the best service to our customers.